fbpx

Halu ja tarve – Miten Loopysta tuli Loopy?

Loopy on perustettu vuonna 2015, mutta Loopyn historia alkoi jo paljon aiemmin. Loopy syntyi halusta ja tarpeesta, joihin molempiin liittyy oma tarinansa.
Jaa somessa
Mainostoimisto Loopyn henkilökuntakuva.

Kaikki alkoi runoista

Vuoden 1998 tienoilla Loopyn perustaja ja toimitusjohtaja Samuli Suikkanen kirjoitti runoja. 

Samuli oli silloin vielä ujo ja ei halunnut esittää runoja julkisesti, mutta Internetin alkuaikoina, kun Internet kirjoitettiin vielä isolla ja koko hommaan suhtauduttiin hieman naiivisti, runojen julkaiseminen Internetissä oli Samulin mielestä kova juttu. Silloin siihen ei suoraan löytynyt sopivaa alustaa, joten Samuli opetteli koodaamaan ja lopulta julkaisi verkkopalvelun Virhe.org:in, jossa myös muut runotytöt ja -pojat saivat julkaista runoja ja muita taideteoksia. Ohjelmoinnin osaaminen syntyi siis halusta.

Halun jälkeen tuli tarve. Tarve tuli ulkopuolelta vuonna syksyllä 2003. Samulin silloisessa työpaikassa haluttiin tehdä verkkosivut eräälle hankkeelle, ja koska Samulin työnkuvaan ei kuulunut verkkosivujen tekeminen, jäi jostain syystä ainoaksi vaihtoehdoksi perustaa yritys, joka nuo sivut toteuttaisi. 18 vuotta myöhemmin Loopy työllistää noin kahdeksan henkeä ja on muuttunut melkoisesti alkuajoistaan, mutta edelleen Loopy muodostuu halusta ja tarpeesta. Nykyään taustalla on halu tehdä rakastamaansa työtä omalla tavalla, itsensä työllistäen ja tarve pystyä palvelemaan asiakkaita kokonaisvaltaisesti.

Loopy nyt

Loopy on kasvanut koodipajasta nykyiseksi Digimainostoimisto Loopyksi luonnollisesti ja vähitellen – taustalla ei ole koskaan ollut strategiaa kasvaa. Loopy sijaitsee Kotkassa ja työllistää nörttien lisäksi myös viestinnän ja markkinoinnin suunnittelijoita, sisällöntuottajia, palvelumuotoilun osaajia ja graafisia suunnittelijoita, jotka pystyvät tarjoamaan kaiken asiakkaiden tarvitseman samasta paikasta. Meillä on töissä loogikkoja ja luovia ihmisiä, joiden yhteistyö mahdollistaa järjen ja tunteiden yhdistymisen projekteissamme saumattomasti.

Loopyn yritystoiminnan lähtökohtana on aidosti ihmisläheinen toiminta niin yrityksen sisällä kuin asiakkaidenkin kanssa. Vaikka olemme työelämässä ja vahvasti sidoksissa digitaaliseen maailmaan, meillä on robottien sijaan töissä ihan oikeita tuntevia ihmisiä ja tiedämme, että myös asiakkaamme ovat sellaisia. Tästä johtuen haluamme pitää meiningin aina sellaisena, että ihmisillä on mahdollisimman hyvä olla. Me emme esimerkiksi koskaan halua, että asiakkaalla on vaikeuksia ymmärtää käyttämäämme termiä tai että hän ei tiedä mitä on tilaamassa – me pyrimme puhumaan selkokielisesti, huolehtimaan asioista kokonaisuuksina ja haluamme, että meiltä saa aina juuri sen avun, jota oikeasti tarvitsee ja mielellään jotain vähän enemmänkin. Vaikka alamme asiat saattaisivat olla asioina vaikeita, projektien ei tarvitse olla sellaisia.

Työn lomassa saatamme pitää toimistollamme kilpailun paperilennokkien lennättämisestä, syödä kaksi kiloa karamelleja tai katsella porukalla kissavideoita, mutta tämä ei tarkoita, ettemme suhtautuisi työhömme vakavasti. Suhtaudumme siihen niin vakavasti, että haluamme kaikkien Loopylla työtä tekevien säilyttävän halun tehdä rakastamaansa hommaa suurella intohimolla ja hymyillen. Jos siis etsit ihmisten pitämää ja ihmisille tarkoitettua digimainostoimistoa, olet löytänyt sen oikean.

 

Uusimmat artikkelit